Grybukų receptas

Grybukų receptas

4.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (75 balsai (-ų))

Narių vertinimas: 0 / 5

Žvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyvi
 

Meduolinių grybukų receptas.

Ingredientai:

Medus (natūralus ar dirbtinis) – 100 g;
Margarinas – 100 g;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Cukrus – 100 g;
Soda (nugesinta grietine) – 1 arbatinis šaukštelis;
Miltai - 450-500 g;
Meduoliniai prieskoniai;
Aguonos (grybukų koteliams).

Gaminame. Meduoliniai sausainiai - grybukai

Medų, margariną ir cukrų dedame į dubenį ir dedame ant puodo su verdančiu vandeniu, ištirpiname. Nukėlus nuo puodo leidžiame truputėlį atvėsti ir dedame plaktą kiaušinį, prieskonius, grietine nugesintą sodą. Viską išmaišome ir po truputį maišydami dedame miltus. Minkome tešlą grybukams. Tešla turi būti gana minkšta lengvai minkoma, kad grybukai nebūtų kieti.

Iš tešlos formuojame grybukų galvutes ir kotelius (atskirai). Kotelius galima formuoti ir iš dviejų sausainėlių, juos iškeptus sulipinant baltuoju glajumi. Sausainiai standartinio dydžio grybukams kepami apie 10-12 minučių vidutinio karštumo orkaitėje, didesni ilgiau. Dar šiltose grybukų galvutėse peiliu padarome griovelius koteliams įstatyti.

loading...