Kibinų receptas

Kibinų receptas

4.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (36 balsai (-ų))

Narių vertinimas: 0 / 5

Žvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyviŽvaigždutė neaktyvi
 

Skanių Trakų kibinų receptas.

Ingredientai:

Tešlai:

Kvietiniai miltai – 500 g;
Sviestas – 200 g;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Kiaušinio trynys – 1 vnt.;
Grietinė (riebesnė) – 200 g;
Sezamo sėklos (nebūtinai).

Įdarui:

Kiaulienos sprandinė arba aviena – 500 g;
Svogūnai – 2 vnt.;
Šlakelis šalto virinto vandens;
Druska, malti juodieji pipirai

Gaminame. Kibinai

Į puodą pilami miltai, dedamas burokine tarka sutarkuotas arba gabalėliais supjaustytas sviestas, beriama žiupsnelis druskos. Viskas gerai ištrinama rankomis. Sviestas turi pasiskirstyti tolygiai. Į masę įmušami kiaušiniai, dedama grietinė. Tešla gerai išminkoma ir dedama į šaldytuvą 1 valandai. Tuo tarpu ruošiamas kibinų įdaras.

Mėsą supjaustoma mažais kubeliais, dedamas smulkiai pjaustytas svogūnas, druska, pipirai, pilamas šlakelis vandens. Kibinų įdaras gerai išmaišomas.

Kibinų tešla išimama iš šaldytuvo ir iš jos formuojami vienodo dydžio rutuliukai. Jie kočiojami, dedamas šaukštas įdaro ir formuojami kibinai. Kibinų kraštai gerai užspaudžiami, kad kepant neišbėgtų riebalai. Suformuoti kibinai dedami ant kepimo popieriumi užtiestos skardos, taip, kad tarp jų pasiliktų 2 cm tarpeliai, nes kepdami kibinai truputėlį plėsis ir gali sukibti! Viršus aptepamas su šlakeliu vandens išplaktu kiaušinio tryniu ir apibarstomas sezamo sėklomis (nebūtinai).

Kibinai kepami vidutinio karštumo orkaitėje 35-40 minučių. Patiekiami su vištienos sultiniu. Skanaus!

loading...