- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 24660

Pyragėliams reikės: obuolių, sluoksniuotos tešlos, abrikosų džemo, citrinos sulčių, vandens, cukraus pudros.
Obuolius nuplauname, perpjauname pusiau, išpjauname sėklas, obuolio puseles supjaustome plonais griežinėliais, dedame į dubenėlį su vandeniu ir 2 valgomaisiais šaukštais citrinos sulčių. Dubenėlį dedame į mikrobangų krosnelę ir kaitiname 5 minutes. Pilame obuolius į kiaurasamtį ir nuvarviname.
Sluoksniuotą tešlą lengvai iškočiojame ir supjaustome pailgomis plačiomis juostelėmis. Tešlos vidurį ištepame abrikosų džemu ir vieną sluoksniuotos tešlos kraštą išklojame obuolių griežinėliais. Kitą tešlos kraštą užlenkiame taip, kad tešlos juosta susilenktų perpus. Juostą su obuoliais suvyniojame ir dedame į sviestu pateptą keksiukų formelę. Taip paruoštas roželes kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 35-40 minučių. Truputį pravėsusias obuolių "Roželes" apibarstome cukraus pudra.
Visą gaminimo eigą galite pažiūrėti šiame vaizdo įraše. Skanaus!