Varškės spurgos

Varškės spurgos

4.6153846153846 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (26 balsai (-ų))

Gardžių varškės spurgų receptas.

Ingredientai:

500 g varškės (geriau ne iš pakelio);
4 kiaušiniai;
5-6 valgomieji šaukštai cukraus;
Truputėlis vanilinio cukraus;
~ 5-6 šaukštai miltų;
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (be kaupo);
Augalinio aliejaus virimui;
Lydyto šokolado arba cukraus pudros.

Gaminame. Varškės spurgos

1. Varškę dedame į dubenį ir ištriname su cukrumi. Dedame kiaušinius ir gerai išmaišome.

2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, beriame į dubenį su varške ir gerai išmaišome. Tešla turi gautis tokia, kad maišyti šaukštu būtų sunku, tačiau dar įmanoma. Jeigu maišosi lengvai – dedame dar miltų.

3. Aliejų pilame į gilesnį puodą, įkaitiname. Šalia viryklės pasistatome indą su vandeniu, rankoms ir šaukštui sudrėkinti.

4. Sudrėkintu šaukštu kabiname nedidelį gabalėlį tešlos, drėgnomis rankomis formuojame spurgas ir metame į įkaitintą aliejų.

5. Virdamos varškės spurgos apsiverčia pačios. Išvirusias spurgas ištraukiame kiaurasamčiu ir dedame ant servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.

Varškės spurgos apibarstomos cukraus pudra arba apšlakstomos lydytu šokoladu. Skanaus!