Gardžių varškės spurgų receptas.
Ingredientai:
Lydyto šokolado arba cukraus pudros.
Gaminame. Varškės spurgos
1. Varškę dedame į dubenį ir ištriname su cukrumi. Dedame kiaušinius ir gerai išmaišome.
2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, beriame į dubenį su varške ir gerai išmaišome. Tešla turi gautis tokia, kad maišyti šaukštu būtų sunku, tačiau dar įmanoma. Jeigu maišosi lengvai – dedame dar miltų.
3. Aliejų pilame į gilesnį puodą, įkaitiname. Šalia viryklės pasistatome indą su vandeniu, rankoms ir šaukštui sudrėkinti.
4. Sudrėkintu šaukštu kabiname nedidelį gabalėlį tešlos, drėgnomis rankomis formuojame spurgas ir metame į įkaitintą aliejų.
5. Virdamos varškės spurgos apsiverčia pačios. Išvirusias spurgas ištraukiame kiaurasamčiu ir dedame ant servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.
Varškės spurgos apibarstomos cukraus pudra arba apšlakstomos lydytu šokoladu. Skanaus!