- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 49708

Ingredientai:
Tešlai:
Įdarui:
Augalinis aliejus pyragėlių kepimui.
Gaminame. Pyragėliai su bulvių įdaru
Paruošiame pyragėlių įdarą. Bulves nuskutame, nuplauname, išverdame pasūdytame vandenyje ir nusunktas sugrūdame. Dedame sviestą ir pilame truputį vandens kuriame virė bulvės. Išmaišome. Svogūnus supjaustome kubeliais, pakepiname aliejuje (3 valgomieji šaukštai) kol suminkštės, verčiame ant bulvių, paskaniname druska, pipirais ir gerai išmaišome.
Ruošiame tešlą. Į tešlos maišytuvo dubenį sukrečiame grietinę, beriame sodą, druską, įmušame kiaušinį, dedame po šaukštą miltų ir su specialiu antgaliu maišome nedideliu greičiu. Tešla turi gautis gana minkšta, bet nekibti prie rankų. Iš maišytuvo išimtą tešlą dar paminkome rankomis, padaliname į dvi dalis iš kurių formuojame pailgus volelius. Kiekvieną volelį pjaustome į 9-10 lygių dalių, formuojame rutuliukus, juos iškočiojame, į vidurį dedame šaukštą su kaupu įdaro ir gerai užspaudžiame kraštus.
Keptuvėje su storu dugnu įkaitiname aliejų. Jo turi būti tiek, kad apsemtų puse pyragėlio. Sumažiname ugnį ir kepame pyragėlius iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Skanaus!