- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 13850

Ingredientai:
Spanguolės (ar kitos uogos) - 200 g.
Gaminame. Keksiukai su spanguolėmis
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, persijojame ir padedame į šalį.
Sviestą palaikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Į dubenį dedame sviestą, pilame cukrų, druską ir gerai išmaišome. Į kitą indą mušame kiaušinius, pilame pieną, alyvuogių aliejų ir vanilės ekstraktą. Viską išplakame. Antrojo dubens turinį dalimis pilame į pirmąjį dubenį ir maišome iki vientisos masės. Toliau, vis maišant, dalimis dedame persijotus miltus, kol jų nebeliks. Pilame nuplautas ir nusausintas spanguoles (ar kitas uogas) ir gerai išmaišome.
Keksiukų formeles išklojame keksiukų kepimo popierėliais (jeigu neturime, ištepame formeles augaliniu aliejumi), dedame keksiukų tešlą (tešla turi užimti 2/3 keksiuko formelės) ir šauname į 190 laipsnių karštumo orkaitę 30 minučių. Skanaus!
Daugiau keksiukų receptų rasite čia: keksiukai, šokoladiniai keksiukai.