- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 183028

Ingredientai:
Druska - 0,5 arbatinio šaukštelio.
Gaminame. Trapūs naminiai sausainiai
Sviestą dedame į dubenį ir palaikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Į sviestą beriame cukrų ir išplakame plaktuvu iki purios, šviesios masės. Pilame druską, vanilinį cukrų ir dar paplakame.
Į atskirą dubenėlį mušame kiaušinį, šiek tiek paplakame, supilame pieną ir išmaišome.
Į dubenį su sviestu, dalimis dedame miltus, pilame kiaušinio/pieno mišinį. Užminkome tešlą, suvyniojame ją į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 2-3 valandoms. Praėjus laikui tešlą kočiojame 3-4 mm storio lakštais ir formelių pagalba įspaudžiame sausainius.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Skardą išklojame kepimo popieriumi, dedame sausainius ir šauname į orkaitę 10-13 minučių. Skanaus!
Daugiau sausainių receptų rasite čia: sausainiai, avižiniai sausainiai, imbieriniai sausainiai, kokosiniai sausainiai.