- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 53876

Labai paprastas, greitai pagaminamų, skanių, trapių žagarėlių receptas. Manau, visus ingredientus rasite namuose.
Ingredientai:
Miltinis cukrus žagarėlių apibarstymui.
Gaminame. Trapių žagarėlių receptas
Kiaušinius mušame į dubenį, beriame cukrų ir išplakame plaktuvu, arba šakute. Pilame pieną ir dar pamaišome. Miltus sijojame į dubenį ir maišome, kol bus galima minkyti tešlą rankomis. Miltų reikės tiek, kad tešla nebeliptų prie rankų.
Miltais pabarstome paviršių, ant kurio kočiosime tešlą. Iš tešlos kočiojame 0,5 cm storumo lakštą, supjaustome jį trikampėmis ar keturkampėmis juostelėmis, įpjauname kiekvienos juostelės vidų ir vieną juostelės galą ištraukiame per įpjovą.
Puode įkaitiname augalinį aliejų ir kepame po kelis žagarėlius vienu metu, kol gražiai apskrus.
Iškepę žagarėliai dedami ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Dar šilti žagarėliai pabarstomi cukraus pudra. Skanaus!
Daugiau žagarėlių receptų rasite čia: žagarėliai.