- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 30459

Ingredientai:
Miltinis cukrus žagarėlių apibarstymui.
Gaminame. Žagarėliai
Kiaušinius mušame į dubenį, beriame druską, cukrų ir išplakame. Pilame pieną, degtinę, 2 šaukštus augalinio aliejaus ir dar plakame. Miltus sijojame į dubenį ir maišome, kol bus galima minkyti tešlą rankomis. Miltų dedame tiek, kad tešla būtų minkšta ir elastinga, tačiau nebekibtų prie rankų. Užminkome žagarėlių tešlą, dedame į dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pastovėti 30 minučių.
Tešlą iškočiojame kuo ploniau, supjaustome trikampėmis ar keturkampėmis juostelėmis, įpjauname kiekvienos juostelės vidų ir vieną juostelės galą ištraukiame per įpjovą.
Puode įkaitiname augalinį aliejų ir kepame po kelis žagarėlius vienu metu, kol gražiai apskrus.
Iškepę žagarėliai dedami ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Dar šilti žagarėliai pabarstomi cukraus pudra. Skanaus!
Daugiau žagarėlių receptų rasite čia: žagarėliai.