- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 54209

Ingredientai:
Miltinis cukrus žagarėlių apibarstymui.
Gaminame. Žagarėliai
Kiaušinių trynius paplakame šakute, dedame grietinę, išmaišome. Pilame pieną, konjaką, beriame druską, cukrų ir vėl išmaišome. Miltus sijojame į dubenį ir maišome, kol bus galima minkyti tešlą rankomis. Tešla turi būti minkšta ir elastinga, tačiau nebekibti prie rankų. Užminkytą žagarėlių tešlą dedame į dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pastovėti 30 minučių.
Paviršių, ant kurio kočiosime žagarėlių tešlą, ištepame augaliniu aliejumi. Tešlą kočiojame dalimis, kuo ploniau, supjaustome trikampėmis ar keturkampėmis juostelėmis, įpjauname kiekvienos juostelės vidų ir vieną juostelės galą ištraukiame per įpjovą.
Puode įkaitiname augalinį aliejų ir kepame po kelis žagarėlius vienu metu, kol gražiai apskrus.
Iškepę žagarėliai dedami ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Dar šilti žagarėliai pabarstomi cukraus pudra. Skanaus!
Daugiau žagarėlių receptų rasite čia: žagarėliai.