- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 111434

Ingredientai:
Varškė - 400 g;
Kiaušiniai - 2 vnt.;
Cukrus - 1/2 stiklinės;
Vanilinis cukrus - 1/2 arbatinio šaukštelio;
Tešlai:
Sviestas - 100 g;
Miltai - 1 stiklinė;
Cukrus - 1,5 valgomojo šaukšto;
Vanilinis cukrus - žiupsnelis;
Gaminame. Varškės pyragas
Sviestą dedame į kamerą, kad atvėstų.
Pasigaminame varškės masę. Kiaušinius mušame į dubenį, išplakame, beriame cukrų, vanilinį cukrų, gerai išplakame, dedame varškę ir gerai išmaišome, galima tai padaryti ir mikserio pagalba.
Pasigaminame tešlą apatiniai pyrago daliai. Atvėsintą sviestą tarkuojame per stambią tarką, beriame miltus, du šaukštelius cukraus, truputėlį vanilinio cukraus ir viską gerai išminkome rankomis.
Kepimo formos apačią ir 1-2 cm šonus išklojame tešla (tiesiog lipdome pirštais). Ant viršaus pilame varškės masę, šaukštu padailiname paviršių.
Varškėsa pyragą kepame iki vidutinio karštumo įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Skanaus!