Ingredientai:
Šokoladas, uogos ar skaldyti riešutai keksiukų įdarui (galima pasirinkti vieną iš šių ingredientų, arba juos maišyti).
Gaminame. Paprasti Keksiukai
1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų į atskirus dubenėlius. Į dubenėlį su tryniais beriame cukrų ir išmaišome. Pilame kefyrą ir šaukštu gerai išmaišome.
2. Sviestą palaikome šiltoje vietoje, kad jis būtų labai minkštas, arba tiesiog ištirpiname garų vonelėje ar mikrobangėje. Į sviestą sijojame 2 stiklines miltų ir plakame plaktuvu iki vientisos masės.
3. Į kiaušinio baltymus beriame žiupsnelį druskos ir plaktuvu išplakame iki standžių putų.
4. Ant sviesto/miltų mišinio pilame kefyro/cukraus mišinį ir išplaktus baltymus. Mažiausiu greičiu išplakame iki vientisos masės.
5. Likusius miltus (1 stiklinę) sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame į dubenį su keksiukų tešla. Mažiausiu greičiu išplakame iki vientisos masės.
Keksiukų formeles išklojame keksiukų kepimo popierėliais, dedame šaukštą keksiukų tešlos, pridedame šokolado gabaliukų, uogų ar smulkintų riešutų. Ant viršaus vėl dedame tešlos (tešla turi užimti 2/3 keksiuko formelės). Šauname keksiukus į 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepame apie 20-30 minučių. Skanaus!
Daugiau keksiukų receptų rasite čia: keksiukai, šokoladiniai keksiukai.