
- Peržiūros: 13217
Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais
Ingredientai:
Miltai - 200 g;
Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Sviestas - 100 g;
Cukrus - 100 g;
Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis;
Šokoladas - 100 g;
Skaldyti riešutai (galima ir nedėti) - 1-2 saujelės.
Gaminame. Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais
Sviestą palaikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų ir gerai išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Kiaušinį mušame į atskirą dubenėlį, suplakame ir pilame ant sviesto, išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dalimis, vis pamaišant, dedame į sausainių tešlą. Šokoladą smulkinaqme mažais gabalėliai, riešutus suskaldome arba susmulkiname peiliu, beriame į sausainių tešlą ir išmaišome.
Orkaitę įjungiame kaisti iki 190 laipsnių. Skardą išklojame kepimo popieriumi, pirštais formuojame sausainius ir išdėliojame 4-5 centimetrų atstumu vienas nuo kito. Šauname į orkaitę ir kepame apie 20-25 minutes. Skanaus!
Daugiau sausainių receptų rasite čia: sausainiai, avižiniai sausainiai, imbieriniai sausainiai, kokosiniai sausainiai.