- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 307105

Ingredientai:
Įdarui:
Tešlai:
Druska - 1 nubrauktas arbatinis šaukštelis.
Gaminame. Čeburekai
Vandenį tešlai užviriname, pilame į dubenį, ten pat pilame aliejų, beriame druską ir išmaišome. Dalimis pilame miltus ir maišome. Sudėjus dalį miltų tešla atvėsta, tada dedame kiaušinį, išmaišome ir dedame likusius miltus. Užminkome kietoką tešlą, dedame ją į polietileninį maišelį ir paliekame pusvalandį pastovėti kambario temperatūroje.
Gaminame čeburekų įdarą. Į dubenį dedame faršą, burokine tarka sutarkuotus svogūnus, druską, prieskonius, pilame vandenį ir išmaišome. Vandens reikia tiek, kad faršas būtų drėgnokas. Jeigu faršą pirkote iš parduotuvės, greičiausiai vandens reikės mažiau, o namie sumaltas faršas būna sausesnis, tad vandens reikės daugiau.
Iš maišelio išimame tešlą, dar paminkome, suformuojame pailgą volelį ir supjaustome lygiomis dalimis. Tešlos gabalėlius iškočiojame plonai į apvalų lakštą, vienoje pusėje uždedame įdaro, kita lakšto puse uždengiame ir gerai užspaudžiame kraštus. Tai galima padaryti pirštais arba šakute. Jeigu norite kad čeburekų kraštai būtų gražesni, apipjaukite juos specialiu įrankiu.
Keptuvėje su storu dugnu įkaitiname aliejų. Jo turi būti tiek, kad beveik apsemtų čeburekus. Sumažiname ugnį ir kepame čeburekus maždaug po 2-2,5 minutes iš kiekvienos pusės. Skanaus!