- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 28119

Ingredientai:
Augalinis aliejus pyragėlių kepimui.
Gaminame. Pyragėliai su bulvių įdaru
Į dubenį beriame mieles, cukrų, užpilame stikline šilto vandens ir paliekame 20-30 minučių pastovėti. Per tą laiką mielės pradeda veikti. Tada dalimis beriame miltus, pilame likusį vandenį, beriame žiupsnelį druskos ir užminkome tešlą. Tešla turi gautis gana minkšta. Dubenį uždengiame medžiagos skiaute ir pastatome šiltai.
Bulves nuskutame, nuplauname, išverdame ir nusunktas sugrūdame. Dedame sviestą ir pilame truputį vandens kuriame virė bulvės. Išmaišome. Svogūnus supjaustome kubeliais, pakepiname aliejuje (3 valgomieji šaukštai) kol suminkštės, verčiame ant bulvių, paskaniname druska, pipirais ir gerai išmaišome.
Iš dubens išimtą tešlą dar paminkome rankomis, padaliname į dvi dalis iš kurių formuojame pailgus volelius. Kiekvieną volelį pjaustome į nedideliais lygiais gabalėliais iš kurių formuojame rutuliukus, juos iškočiojame, į vidurį dedame šaukštą su kaupu įdaro ir gerai užspaudžiame kraštus.
Keptuvėje su storu dugnu įkaitiname aliejų. Jo turi būti tiek, kad apsemtų puse pyragėlio. Sumažiname ugnį ir kepame pyragėlius iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Skanaus!