Ingredientai:
Grietinėlė arba pienas - šlakelis (jeigu tešla gaunasi labai tiršta).
Gaminame. Šokoladiniai keksiukai
Sviestą iš šokoladą ištirpiname garų vonelėje (pastačius dubenėlį ant puodo su verdančiu vandeniu), beriame cukrų, kakavą ir gerai išmaišome. Kiaušinius išplakame kitame dubenėlyje ir supilame į tešlą.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, persijojame ir dalimis, vis pamaišant, beriame į dubenį su tešla. Jeigu tešla labai tiršta, ją sunku maišyti, pilame šlakelį grietinėlės ar pieno.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Keksiukų formeles išklojame specialiomis popierinėmis formelėmis, šaukštu dedame tešlą (tešla turi gautis gana tiršta) ir kepame 20-25 minutes. Iškeptus šokoladinius keksiukus galima aplieti šokoladu ir papuošti kapotais riešutais ar džiovintais vaisiais. Skanaus!
Daugiau keksiukų receptų rasite čia: keksiukai, šokoladiniai keksiukai.