Ingredientai:
Beliašų įdarui reikės:
Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Beliašai
Į dubenį persijojame dalį miltų, pilame kefyrą ir maišome. Beriame sodą, žiupsnelį druskos ir išmaišome. Dalimis beriame likusius miltus ir maišome, iš pradžių šaukštu, vėliau ranka. Miltų dedame tiek, kad tešla būtų gana minkšta ir dar šiek tiek kibtų prie rankų. Rankas ir pačią tešlą ištepame saulėgražų aliejumi ir minkome. Taip darome kelis kartus, kol aliejus pasibaigs. Išminkytą tešlą dedame į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame ir paliekame 20 minučių pastovėti. Tuo tarpu pasigaminame mėsos įdarą.
Mėsos faršą dedame į dubenį. Svogūną susmulkiname trintuvėje, sukrečiame į faršą, beriame druskos, pipirų ir gerai išmaišome.
Beliašus darome visai prieš kepant, t.y. padarome tik tiek beliašų, kiek galėsime kepti vienoje keptuvėje. Paviršių, ant kurio gaminsime beliašus, patepame aliejumi, iš tešlos darome 50-60 gramų rutuliuką, jį priplojame ir pirštais išskirstome taip, kad gautūsi nemažas blynas. "Blyno" kraštai turi būti plonesni. Į vidurį dedame maždaug šaukštą įdaro ir truputį priplojame. Tada tešlos kraštus sulipiname klostėmis, kad viduryje liktų skylutė, truputį priplojame.
Keptuvėje įkaitiname aliejų (aliejaus reikia tiek, kad apsemtų maždaug puse beliašo) ir dedame į ją beliašus, sulipinta viršutine puse į apačią. Kepame maždaug po 4-5 minutes iš abiejų pusių. Iš keptuvės išimtus beliašus dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius. Skanaus!