Ingredientai:
Cukraus pudra apibarstymui.
Gaminame. Lengvas obuolių pyragas
Sviestą paliekame valandai kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
Citriną nuplauname, smulkia tarka nutarkuojame geltoną žievelės paviršių. Likusią citriną perpjauname pusiau ir išspaudžiame sultis.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, sujaustome plonimis skiltelėmis, dedame į dubenį ir užpilame citrinų sultimis. Pamaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Į kitą dubenį mušame kiaušinius, išplakame plaktuvu. Dedame sviestą, tarkuotą citrinos žievelę, beriame cukrų, žiupsnelį druskos ir vėl plakame. Pilame pieną ir dar paplakame. Dalimis beriame miltus ir išplakame iki vientisos masės.
Obuolių griežinėlius užpilame tešla, išmaišome ir visą masę dedame į sviestu išteptą skardą arba torto formą. Šaukštu šiek tiek paspaudžiame paviršių, kad neliktų oro tarpų.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame obuolių pyragą 45-55 minutes. Iškeptą pyragą apibarstome cukraus pudra. Skanaus!