- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 40473

Ingredientai:
Cukraus pudra pyragui apibarstyti.
Gaminame. Trupininis obuolių pyragas
Sviestą dedame 1-2 valandoms į šaldytuvą, kad atvėstų.
Citriną nuplauname, smulkia tarka nutarkuojame geltoną žievelės paviršių. Likusią citriną perpjauname pusiau ir išspaudžiame sultis.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, sujaustome skiltelėmis arba nedideliais kvadratėliais, dedame į dubenį ir užpilame citrinų sultimis. Ant obuolių beriame ir citrinos žievelę, išmaišome. Į keptuvę beriame apie 50 gramų cukraus, pakepiname kol cukrus suskystėja, dedame obuolius ir ant mažos ugnies kaitiname apie 10-12 minučių.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos, įmušame kiaušinį, dedame kvadratėliais pjaustytą sviestą (būtinai atšaldytą), beriame cukrų ir rankomis viską maigome, kol miltai susimaišo su sviestu. Turi gautis ne vientisa tešla, o birūs tešlos trupiniai.
Skardą išklojame kepimo popieriumi, dedame sluoksnį tešlos trupinių, paskleidžiame po visą dugną ir paspaudžiame pirštais, kad truputį sukibtų. Dedame sluoksnį obuolių, tolygiai paskirstome. Beriame saują ar dvi skaldytų riešutų (galima nedėti) ir dar vieną sluoksnį tešlos trupinių.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame trupininį obuolių pyragą 40-50 minučių. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra. Skanaus!