
- Hits: 74284
Drėgnas šokoladinis pyragas
Ingredientai
Kakava - 4 valgomieji šaukštai su kaupu;
Pienas - 1 stiklinė;
Cukrus - 1 stiklinė;
Miltai - 1 stiklinė;
Kepimo milteliai - 12 g;
Kiaušiniai - 2 vnt.;
Augalinis aliejus - 0,5 stiklinės;
Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis;
Druska - žiupsnelis;
Pyrago viršui papuošti (nebūtina): juodasis šokoladas, skaldyti riešutai / kokoso drožlės / cukraus pudra.
Gaminame. Drėgnas šokoladinis pyragas
Į dubenį pilame pieną, beriame cukrų, išmaišome. Dalimis, vis pamaišant, beriame kakavą, gerai išmaišome ir gautą masę padaliname į dvi lygias dalis.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame.
Į dubenį mušame kiaušinius, išplakame, pilame vieną dalį kakavos masės, išplakame, beriame žiupsnelį druskos, vanilinį cukrų, persijotus miltus, išmaišome. Pilame augalinį aliejų, išmaišome. Gautą tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą arba silikoninę kepimo formą (tada kepimo popieriaus nereikia).
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame pyragą apie 20-30 minučių (kuo pyragas storesnis tuo ilgiau reikia kepti). Praėjus laikui išimame pyragą, likusią kakavos masę išplakame, užpilame ant pyrago viršaus ir dar šauname į orkaitę 5-6 minutėms.
Iškepusį šokoladinį pyragą galima aplieti garų vonelėje tirpintu šokoladu, apibarstyti cukraus pudra, kokoso drožlėmis arba skaldytais riešutais. Skanaus!