Ingredientai:
Pyragėlių įdarui:
Augalinis aliejus.
Gaminame. Pyragėliai su mėsa
Miltus persijojame į dubenį, beriame druską, sodą, pilame kefyrą, augalinį aliejų ir užminkome tešlą. Tešla turi gautis minkšta, bet nekibti prie rankų. Tad jei tešla kietoka, pilame truputėlį daugiau kefyro, o jeigu dar limpa prie rankų - dedame daugiau miltų. Suminkytą tešlą paliekame pastovėti.
Svogūnus susmulkiname. Į keptuvę pilame kelis šaukštus augalinio aliejaus, dedame svogūnus ir keminame ant labai silpnos ugnies, kol svogūnai suminkštės, bet jokiu būdu neapdeginame. Tada į keptuvę dedame faršą, pasūdome, pagardiname prieskoniais ir maišant pakepiname kelias minutes.
Iš tešlos formuojame volelį, jį pjaustome nedideliais lygiais gabalėliais iš kurių formuojame rutuliukus, juos dedame ant lentos, pirštais maigome ir išskirstome taip, kad gautūsi nemažas blynas, į vidurį dedame šaukštą įdaro ir į viršų suimame visus tešlos kraštus, sulipdome ir truputį priplojame. pyragėlius galima daryti apvalius arba pailgus.
Keptuvėje su storu dugnu įkaitiname aliejų. Jo turi būti tiek, kad apsemtų puse pyragėlio. Sumažiname ugnį ir kepame pyragėlius iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Skanaus!