Ingredientai:
Miltinis cukrus spurgoms pabarstyti.
Gaminame. Varškės spurgos
Į dubenį dedame varškę, pertriname šakute, mušame kiaušinius, beriame druską, cukrų, vanilinį cukrų. Sodą nugesiname šlakeliu acto ir taip pat pilame į dubenį. Visus ingredientus gerai išmaišome, dalimis dedame miltus ir užmaišome spurgų tešlą. Tešla turi gautis gana minkšta.
Puode įkaitiname augalinį aliejų. Nustatome vidutinį ugnies kaitrumą, nes jeigu aliejus bus per karštas, spurgos greitai apkeps, o vidus liks neiškepęs. Iš tešlos formuojame rutuliukus, juos apvoliojame miltuose ir dedame į puodą.
Varškės spurgas apkepame iš abiejų pusių, išgriebiame kiaurasamčiu ir dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.
Dar karštos varškės spurgos apibarstomos miltiniu cukrumi. Skanaus!
Daugiau spurgų receptų rasite čia: spurgos, varškės spurgos.