- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 27342

Ingredientai:
Augalinis aliejus spurgų kepimui.
Gaminame. Spurgos "Žiedeliai"
Į dubenį pilame pieną, vandenį, truputį pašildome, beriame mieles, dalį cukraus, išmaišome ir paliekame pastovėti 15 minučių. Praėjus laikui beriame likusį cukrų, druską, pilame tirpintą sviestą, išplaktą kiaušinį, dalimis beriame miltus ir užminkome spurgų tešlą. Dubenį su tešla uždengiame audiniu ir paliekame 1,5 valandos šiltai pastovėti, kad tešla pakiltų.
Praėjus laikui, pakilusią tešlą dar paminkome, iškočiojame į 5-7 mm storio lakštą ir stiklinės pagalba formuojame spurgas, kurių viduryje padarome 1,5-2 cm skylutes.
Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų (spurgos turi plaukioti jame) ir kepame po kelias spurgas vienu metu, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Iškeptas spurgas dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Dar šiltas apibarstome cukraus pudra arba apliejame tirpintu šokoladu. Skanaus!