- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 9977

Ingredientai:
Augalinis aliejus kepimui.
Gaminame. Mielinės spurgos su džemu
Į šiltą vandenį supilame mieles, dedame arbatinį šaukštelį cukraus ir paliekame pastovėti 10 minučių, kol pakils.
Į dubenį beriame miltus, mušame kiaušinius, dedame sviestą, pilame pakilusias mieles, likusį cukrų, druską ir užminkome spurgų tešlą.
Dubenį ištepame aliejumi, dedame į jį suminkytą tešlą, uždengiame maistine plėvele ir pastatome valandai šiltai, kad tešla pakiltų. Po valandos tešlą iškočiojame į maždaug 1 centimetro storumo lakštą, specialios formelės ar stiklinės pagalba ispaudžiame tešlos rutuliukus, dedame juos į miltais pabarstytą skardą, uždengiame maistine plėvele ir dar leidžiame pastovėti apie 20 minučių.
Puode ar gilioje keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų (spurgos turi plaukioti jame) ir kepame po kelias spurgas vienu metu, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Iškeptas spurgas dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Medine lazdele kiekvienos spurgos šone padarome skylutę, šiek tiek pamakaluojame, kad spurgos viduje atsirastų daugiau vietos. Konditerinio švirkšto ar maišelio pagalba pro skylutę prileidžiame džemo. Dar šiltas spurgas apibarstome cukraus pudra. Skanaus!