- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 353

Ingredientai:
Varškė (sausesnė) - 500 g;
Kiaušiniai - 4 vnt.;
Cukrus - 100 g;
Miltai - 250 g;
Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis su kaupu;
Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis;
Augalinis aliejus kepimui;
Miltinis cukrus spurgoms pabarstyti.
Gaminame. Varškės spurgų receptas
Varškę dedame į dubenį, mušame kiaušinius, beriame cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išmaišome. Tada beriame kepimo miltelius, dalimis dedame miltus ir užmaišome spurgų tešlą. Tešla turi gautis minkšta.
Giliame puode įkaitiname augalinį aliejų. Nustatome vidutinį ugnies kaitrumą, nes jeigu aliejus bus per karštas, spurgos greitai apkeps, o vidus liks neiškepęs. Iš tešlos formuojame rutuliukus ir metame juos į puodą.
Varškės spurgas apkepame iš abiejų pusių, išgriebiame kiaurasamčiu ir dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.
Dar karštos varškės spurgos apibarstomos miltiniu cukrumi. Skanaus!