Ingredientai žagarėliams:
Miltinis cukrus žagarėlių apibarstymui.
Gaminame. Trapių žagarėlių receptas
Į dubenį mušame kiaušinius, beriame druską, cukrų, pilame pieną, tirpintą sviestą ir viską gerai išplakame. Miltus dalimis sijojame į dubenį ir maišome, kol bus galima minkyti žagarėlių tešlą rankomis. Miltų reikės tiek, kad tešla nebeliptų prie rankų. Tešlą dedame į dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pastovėti 20-30 minučių.
Paviršių, ant kurio kočiosime tešlą, apibarstome miltais. Iš tešlos kočiojame kuo plonesnį lakštą, jį pjaustome trikampėmis ar keturkampėmis juostelėmis, įpjauname kiekvienos juostelės vidų ir vieną juostelės galą ištraukiame per įpjovą.
Puode įkaitiname augalinį aliejų ir kepame po kelis žagarėlius vienu metu, kol gražiai apskrus. Iškeptus žagarėlius dedame ant popierinio rankšluosčio ar servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius. Dar šiltus žagarėlius apibarstome cukraus pudra. Skanaus!
Daugiau žagarėlių receptų rasite čia: žagarėliai.