Ingredientai:
Čeburekų įdarui reikės:
800 gramų maltos ėrienos, jautienos arba kiaulienos;
4 svogūnų;
100-150 mililitrų kefyro arba vandens;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų.
Čeburekų tešlai reikės:
400 mililitrų vandens;
2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus;
1 arbatinio šaukštelio druskos.
Augalinis aliejus čeburėkų kepimui
Gaminame. Gardžių naminių čeburėkų receptas
Pasigaminame čeburėkų tešlą
Į dubenį beriame miltus, druską, pilame augalinį aliejų ir po truputų pilant vandenį užminkome čeburėkų tešlą. Užminkytą tešlą dedame į dubenį, uždengiame dangčiu ir paliekame pastovėti apie valandą.
Pasigaminame čeburėkų įdarą
Mėsą sumalame. Svogūnus sutarkuojame tarka. Į dubenį dedame mėsą, svogūnus, beriame druską, pipirus, viską išminkome ir užpilame 100 gramų kefyro, išmaišome. Jeigu mėsa sugėrė kefyrą, galima pilti dar. Vietoje kefyro galima pilti vandenį, tačiau mėsos įdaras bus sultingesnis su kefyru.
Gaminame čeburėkus
Tešlą daliname pusiau. Formuojame pailgus volelius ir kiekvieną volelį supjaustome į 10 lygių dalių. Gausis 20 čeburėkų.
Tešlos gabalėlius iškočiojame labai plonai, į didoką apvalų lakštą. Vienoje lakšto pusėje uždedame įdaro, kita lakšto puse uždengiame ir pirštais arba šakute užspaudžiame kraštus.
Į kepruvę pilame augalinį aliejų ir įkaitiname. Aliejaus turi būti tiek, kad apsemtų čeburekus. Tada sumažiname ugnį ir kepame čeburekus maždaug po 2-2,5 minutes iš kiekvienos pusės. Skanaus!