Gana paprastas, bet labai skanių čeburėkų receptas. Išskirtinumo šiam receptui suteikia gazuotas mineralinis vanduo, dėl kurio kepami čeburekai pasidengia gardumo priduodančiomis pūslelėmis.
Ingredientai:
Druska, malti juodieji pipirai - pagal skonį
Tešlai
Gaminame čeburekus su kiaulienos įdaru
Miltus sumaišome su druska ir cukrumi, ir persijojame į dubenį, kad neliktų didesnių dalelių, kurios gali suplėšyti labai ploną čeburekų tešlą. Pilame aliejų, išmairome ir gerai ištriname rankomis, kad miltai gerai jį sugertų. Tada po truputį pilame gazuotą mineralinį vandenį ir užminkome tešlą, Priklausomai nuo miltų, mineralinio vandens gali prireikti truputį daugiau ar truputį mažiau. Tešla turi nelipti prie rankų. Užminkytą tešlą dedame į dubenį, uždengiame ir paliekame pastovėti vieną valandą.
Praėjus laikui iš tešlos formuojame ilgą volelį ir supjaustome jį į 12 lygių dalių. Iš kiekvienos dalies rankomis formuojame rutuliukus, uždengiame juos virtuviniu rankšluosčiu ar celofanu ir paliekame dar pastovėti, kol pagaminsime įdarą.
Ruošiame čeburekų įdarą. Svogūną pjaustome labai smulkiai, o supjaustytą dar patriname plačiu peiliu, kad išleistų sultis. Į dubenį dedame mėsą, svogūną, pagal skonį druskos, pipirų ir viską išminkome rankomis. Jeigu faršas labai sausas, galima įpilti šlakelį vandens.
Tešlos rutuliukus iškočiojame labai plonai į didoką apvalų lakštą. Vienoje lakšto pusėje uždedame įdaro, kita puse uždengiame ir užspaudžiame kraštus. Apipjaustome peiliu, kad kraštai būtų lygūs.
Į keptuvę pilame aliejaus tiek, kad apsemtu čebureką, įkaitiname, sumažiname ugnį ir kepame iš apiejų pusių, kol gražiai apskrus. Kepant šaukštu vis laistome čebureko viršų karštu aliejumi iš keptuvės. Skanaus!












