Garsusis Pesto padažas - italų virtuvės pasididžiavimas. Dažniausiai Pesto padažas patiekiamas su makaronais ar žuvimi, bet taip pat juo galime aptepti, pavyzdžiui, skrudintos duonos riekelę. Taigi..
Reikės:
Geros saujos šviežio baziliko lapelių
Saujos kedro riešutų
2 česnako skiltelių
50-60 ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
Saujos tarkuoto parmezano sūrio
Žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Ruošiame Pesto padažą:
1. Kedro riešutus truputėlį paskrudiname ant sausos keptuvės ir beriame į molinį dubenėlį.
2. Į dubenėlį su kedro riešutais, taip pat dedame baziliko lapelius, parmezano sūrį, česnaką, pilame alyvuogių aliejų, paskaniname druska ir pipirais.
3. Dubenėlio turinį kantriai triname medine mentele, kol visi ingredientai susmulkinami.
Na o jeigu neturime kantrybės :), ar laiko, viską dedame į smulkintuvą, susmulkiname ir ... viskas, Pesto padažas paruoštas.