Krutonai (pran. croûton) - tai paprasčiausi pakepintos kvietinės ar ruginės duonos kubeliai, duonos skrebučiai, dažnai naudojami įvairiems patiekalams pagardinti ar papuošti. Pastaruoju metu įberti saujelę krutonų į sriubą tapo net savotiška mada.Taigi, gaminame krutonus..
Reikės:
Žiupsnelis druskos
Gaminame. Krutonai
1. Orkaitę įjungiame, kad įkaistų.
2. Duoną supjaustome 1x2 cm dydžio kubeliais.
3. Specialiu spaustuvu išspaudžiame česnaką.
4. Į dubenį dedame išspaustą česnaką, patrintas tarp pirštų prieskonines žoleles, druską, pilame aliejų.
5. Į dubenį, su aliejaus ir prieskonių mišiniu, dedame pjaustytą duoną, gerai išmaišome, kad duonos kubeliai pasidengtų aliejumi.
6. Paruoštus duonos kubelius beriame ant kepimo skardos ir šauname į orkaitę. Kepame ~ 15-20 minučių, kas 8 min. pavartant.
Viskas.. Skanaus!