Krutonai (skrebučiai)

Skrebučiai (krutonai)

Krutonai (pran. croûton) - tai paprasčiausi pakepintos kvietinės ar ruginės duonos kubeliai, duonos skrebučiai, dažnai naudojami įvairiems patiekalams pagardinti ar papuošti. Pastaruoju metu įberti saujelę krutonų į sriubą tapo net savotiška mada.Taigi, gaminame krutonus..

Reikės:

300 g duonos
3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
0,5 arbatinio šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių mišinio
1 skiltelė česnako (nebūtinai)

Žiupsnelis druskos

Gaminame. Krutonai

1. Orkaitę įjungiame, kad įkaistų.

2. Duoną supjaustome 1x2 cm dydžio kubeliais.

3. Specialiu spaustuvu išspaudžiame česnaką.

4. Į dubenį dedame išspaustą česnaką, patrintas tarp pirštų prieskonines žoleles, druską, pilame aliejų. 

5. Į dubenį, su aliejaus ir prieskonių mišiniu, dedame pjaustytą duoną, gerai išmaišome, kad duonos kubeliai pasidengtų aliejumi.

6. Paruoštus duonos kubelius beriame ant kepimo skardos ir šauname į orkaitę. Kepame ~ 15-20 minučių, kas 8 min. pavartant.

Viskas.. Skanaus!

Rekomenduojami video

Jums taip pat gali patikti:

Paieška