Prisipažinsiu, nejaučiu didelio poreikio kažką konservuoti, gal dėl to, kad šviežias daržoves mėgstu labiau, o ir neturiu kaimo, iš kurio parsivežčiau pilną bagažinę rudens gėrybių. Tačiau be šių obuolių sultyse marinuotų burokėlių išsiversti negalėčiau.
Tarkuoti marinuoti burokėliai naudojami gaminant šaltibarščius, o pjaustyti stambiais kubeliais labai skanu su mano šeimynos taip mėgstama troškinta triušiena.
Taigi, labai paprastas obuolių sultyse marinuotų burokėlių receptas
Ingredientai:
Konservuotos arba šviežios obuolių sultys.
Gaminame. Burokėlių marinavimas obuolių sultyse
Burokėliai išverdami, nulupami, supjaustomi didesniais kubeliais, arba sutarkuojami. Tarkuoti ar pjaustyti burokėliai dedami į puodą, užpilami konservuotomis obuolių sultimis (kad apsemtų) ir kaitinami beveik iki virimo. Tada sudedami į stiklainius ir užsukami. Jeigu obuolių sultys šviežios, pirmiausia reikės pakaitinti jas vienas, o burokėlius sudėti visai prieš pabaigą, dar truputėlį pakaitinti, sudėti į stiklainius ir užsukti. Svarbu, kad kiekviename stiklainyje obuolių sultys apsemtų burokėlius. Štai ir viskas, atsargos žiemai papildytos. Skanaus!