Ingredientai:
Nedideli agurkai;
Česnakas – 1-2 skiltelės;
Krapai – 2 vnt.;
Vyšnių lapai – 8-10 vnt.;
Serbentų lapai – 8-10 vnt.;
Virintas atvėsintas vanduo;
Rupi druska.
Gaminame. Šviežiai rauginti agurkai
Agurkus, krapus ir lapus nuplauname, česnako skilteles nulupame ir supjaustome į 2-3 dalis. Į maždaug 3 litrų indą arba stiklainį dedame dalį krapų, serbentų ir vyšnių lapų, česnako, pridedame agurkų ir viršuje sudedame likusius krapus, serbentų ir vyšnių lapus, česnaką.
Į vandenį dedame druską (1 litrui vandens - 2 nubraukti šaukštai druskos), gerai išmaišome ir užpilame indo turinį. Paslegiame lėkštele, kad agurkai būtų sūryme.
Indą su raugintais agurkais parai paliekame kambario temperatūroje, vėliau dedame į šaldytuvą. Skanaus!