- PatarimuPasaulis.lt
- Peržiūros: 10318

Ingredientai:
Nedideli agurkai;
Vanduo - 1,5 litro;
Česnakas – 6-8 skiltelės;
Krapai su žiedynais – 2-3 vnt.;
Vyšnių lapai – ~10 vnt.;
Serbentų lapai – ~10 vnt.;
Krienų lapai - 2-3 vnt
Rupi druska - 2 valgomieji šaukštai;
Cukrus - 1 arbatinis šaukštelis;
Pipirai - 3-4 vnt.
Gaminame. Rauginti agurkai
3 litrų stiklainį išplauname su soda. Agurkus, krapus ir lapus nuplauname. Nupjaustome agurkų galiukus. Česnako skilteles nulupame ir supjaustome į 2-3 dalis.
Vandenį pilame į puodą, beriame druską, cukrų ir užviriname, nukeliame nuo ugnies ir paliekame 5 minutėms, kad pravėstų.
Į stiklainį dedame dalį krapų, serbentų, vyšnių ir krienų lapų, česnako, pipirus, du trečdalius stiklainio užpildome agurkais, sudedame likusius krapus, serbentų, vyšnių ir krienų lapus, česnaką. Pridedame agurkų iki stiklainio viršaus ir užpilame marinatu.
Indą su raugintais agurkais parai paliekame kambario temperatūroje, vėliau dedame į šaldytuvą. Skanaus!