Ingredientai:
Voveraitės;
Svogūnai;
Grietinė;
Švieži žalumynai (petražolės, krapai ar svogūnų laiškai);
Sviestas, augalinis aliejus;
Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Voveraitės su žalumynais
Voveraites nuvalome, nuplauname, didesnes pasmulkiname. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus ir pakepiname pusžiedžiais ar smulkiau pjaustytą svogūną. Į keptuvę dedame voveraites ir kartais pamaišant troškiname savo sultyse apie 20 minučių. Jeigu sultys išgaruoja, dapilame truputį vandens. Paskaniname druska, pipirais. Prieš baigiant troškinti dedame šaukštą grietinės.
Žalumynus susmulkiname ir dedame į keptuvę ant voveraičių. Išmaišome, uždengiame dangčiu ir paliekame munutėlę pastovėti. Skanaus!