Ingredientai:
Išvirtos grikių kruopos - 2 stiklinės;
Pievagrybiai - 80 g;
Svogūnas - 1 vnt.;
Morka (nedidelė) - 1 vnt.;
Česnakas - 1 skiltelė;
Kiaušinis - 1 vnt.;
Majonezas - 1 valgomasis šaukštas;
Druska, malti juodieji pipirai;
Švieži žalumynai (krapai arba petražolės);
Augalinis aliejus kepimui ir gabalėlis sviesto.
Gaminame. Grikių ir pievagrybių kotletai
Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus, dedame smulkintą svogūną, pievagrybius, tarkuotą morką ir pakepiname 8-10 minučių.
Į dubenį dedame keptuvės turinį, virtus grikius, smulkintą česnaką, smulkintus žalumynus, majonezą ir viską šiek tiek pasmulkiname blenderiu. Į gautą masę mušame kiaušinį, paskaniname druska, pipirais, išmaišome, formuojame kotletus, apvoliojame juos miltuose ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Skanaus!