Grikių kotletai

Grikių kotletai

5 1 1 1 1 1 (1 balsas)

Ingredientai:

Išvirtos grikių kruopos - 2 stiklinės;
Svogūnas - 1 vnt.;
Morka (nedidelė) - 1 vnt.;
Bulvė - 1 vnt.;
Česnakas - 1 skiltelė;
Majonezas - 1 valgomasis šaukštas;
Druska, malti juodieji pipirai;
Švieži žalumynai (krapai arba petražolės);
Miltai arba džiūvėsėliai kotletam apvolioti;
Augalinis aliejus kepimui ir gabalėlis sviesto.

Gaminame. Grikių kotletai

Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus, dedame smulkintą svogūną, česnaką, tarkuotą morką ir pakepiname 8-10 minučių.

Į dubenį dedame keptuvės turinį, virtus grikius, tarkuotą bulvę, smulkintus žalumynus ir viską šiek tiek pasmulkiname blenderiu. Gautą masę paskaniname druska, pipirais, dedame šaukštą majonezo, išmaišome, formuojame kotletus, apvoliojame juos miltuose arba džiūvėsėliuose ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Skanaus!