Voveraitės su grietinėlės ir sūrio padažu

Voveraitės su grietinėlės ir sūrio padažu

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 balsas)

Ingredientai:

Voveraitės - 0,5 kg;
Sviestas, augalinis aliejus;
Česnakas - 2 skiltelės; 
Miltai - 2 valgomieji šaukštai;
Grietinėlė (riebi) - 300-400 g;
Kietasis sūris (arba lydytas) - ~50-80 g;
Švieži žalumynai (petražolės, krapai); 
Druska, malti juodieji pipirai.

Gaminame. Voveraitės su grietinėlės ir sūrio padažu

Voveraites nuvalome, nuplauname, didesnes pasmulkiname. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus ir pakepiname smulkintą česnaką. Į keptuvę dedame voveraites ir kartais pamaišant troškiname savo sultyse apie 20 minučių. Sultims išgaravus į keptuvę dedame dar sviesto, beriame miltus ir maišant kepiname dar vieną minutę, supilame grietinėlę, užviriname, paskaniname druska, pipirais ir nukeliame nuo ugnies. Į keptuvę beriame tarkuotą sūrį, žalumynus, išmaišome ir paliekame pastovėti uždengus dangtį. Skanaus!