Ingredientai:
Voveraitės - ~1 kg;
Svogūnas - 1 vnt.;
Česnakas - 3 skiltelės;
Švieži žalumynai (petražolės, krapai);
Sviestas;
Augalinis aliejus;
Druska, malti juodieji pipirai.
Gaminame. Keptos voveraitės
Voveraites nuvalome, nuplauname. Svogūną ir česnaką susmulkiname. Į keptuvę dedame sviesto, pilame aliejaus, beriame svogūną ir česnaką ir pakepiname. Kepame ant labai mažos ugnies, kad nepradėtų degti. Kai svogūnas suminkštės, į keptuvę dedame voveraites, išmaišome ir kartais pamaišant troškiname savo sultyse apie 20 minučių. Kai sultys išgaruos, dedame dar gabalėlį sviesto ir apkepiname. Baigiant kepti paskaniname druska, pipirais.
Žalumynus susmulkiname ir dedame į keptuvę ant voveraičių. Išmaišome, uždengiame dangčiu ir paliekame munutėlę pastovėti. Skanaus!