Ingredientai:
Sviestas - 50 g;
Miltai - ~320 g;
Druska - žiupsnelis;
Šiltas vanduo - 200 ml.
Gaminame. Naminės tortilijos
Į dubenį pilame miltus, dedamas burokine tarka sutarkuotą arba gabalėliais supjaustytą margariną, beriama žiupsnelis druskos ir viskas gerai ištrinama rankomis. Margarinas taps lyg kruopelytėmis ir pasiskirstys tolygiai. Tada dalimis pilame šiltą vandenį (~60 laipsnių) ir užminkome tortilijų tešlą. Tešla turi nekibti prie rankų (jeigu reikia dedame dar miltų). Padaliname tešlą į 12 dalių, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 20 minučių pastovėti. Praėjus laikui iš tešlos gabaliukų kočiojame tortilijos lakštus. Lėkštės pagalba galima formuoti apskritimus.
Keptuvę įkaitiname (nededame jokių riebalų) ir nustatome vidutinio karštumo ugnį. Dedame tortilijos lakštą ir kepame kol pradės formuotis burbuliukai. Tada apverčiame kitą pusę. Skanaus!