Ingredientai:
250 g varškės;
100 g grietinės;
100 g grietinės;
Skiltelė česnako;
Valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
Pagal skonį druskos ir maltų pipirų;
Šlakelis citrinos sulčių.
Valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
Pagal skonį druskos ir maltų pipirų;
Šlakelis citrinos sulčių.
Pundelis šviežių žalumynų (krapų, petražolių, laiškinių česnakų ar svogūno laiškų).
Gaminame. Česnakinė varškės užtepėlė su šviežiais žalumynais
Į dubenį dedame varškę, grietinę, nuluptą česnaką ir viską susmulkiname blenderiu. varškės masę pagardiname druska, pipirais, pilame alyvuogių aliejaus, šlakelį citrinos sulčių, dedame smulkintus žalumynus ir viską gerai išmaišome.
Varškės užtepėlę galima patiekti su skrudinta duona. Skanaus!
Daugiau užtepėlių receptų rasite čia: užtepėlės.