Ingredientai:
Spageti makaronai - 250 g;
Šviežių baziliko lapeliai - 30 g;
Kedro riešutai - sauja;
Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus - 50 ml;
Česnakas - 1 skiltelė;
Tarkuotas parmezano sūris - 50 g;
Druska, šviežiai malti pipirai;
Aliejus - 1 valgomasis šaukštas (makaronų virimui).
Ruošiame Pesto padažą:
Kedro riešutus truputėlį paskrudiname ant sausos keptuvės ir du trečdalius riešutų beriame į molinį dubenėlį. Ten pat dedame baziliko lapelius, parmezano sūrį, česnaką, pilame alyvuogių aliejų, paskaniname druska ir pipirais. Dubenėlio turinį ištriname medine mentele, arba (neturintiems laiko) viską dedame į smulkintuvą ir susmulkiname.
Gaminame spageti su Pesto padažu:
Spageti makaronus išverdame sūdytame vandenyje su šaukštu aliejaus, pilame į kiaurasamtį ir leidžiame vandeniui nusibėgti. Tada makaronus perkeliame atgal į puodą ir sumaišome su paruoštu Pesto . Patiekiant makaronus pabarstome likusiais kedro riešutais. Skanaus!