Lazanijai reikės:
250 g lazanijos lakštų
200 g mocarelos sūrio Įdarui:
Įdarui:
Šlakelis augalinio aliejaus
1 svogūnas
3-4 skiltelės česnako
400 g šviežių arba šaldytų špinatų
Žiupsnelis druskos ir šviežiai maltų pipirų
Padažui:
50 g miltų
50 g sviesto
450 ml pieno
Gaminame. Lazanija su špinatais
1. Lazanijos lakštus apviriname pasūdytame vandenyje (10 min.), nusunkiame, apliejame šaltu vandeniu.
2. Svogūną supjaustome pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapojame. Į keptuvę pilame aliejaus, dedame pjaustytą svogūną, kapotą česnaką ir špinatus. Viską apkepiname, pagardiname druska ir pipirais.
3. Puode ištirpiname sviestą, kepiname miltus ir maišant pilame pieną.
4. Į kepimo indą klojame lazanijos lakštą, pilame padažo, dedame įdaro, apibarstome tarkuota mocarela. Taip sluoksniuojame iki viršaus.
5. Viršutinį lazanijos lakštą apipilame padažu ir apibarstome tarkuotu sūriu ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje, kol gražiai apskrus (25 - 30 minučių).
Skanaus!