Ingredientai:
Alyvuogių arba kitas augalinis aliejus.
Gaminame. Makaronai su "Bolognese" padažu
Jeigu neturite pomidorų tyrės, ją galite pasigaminti iš šviežių pomidorų. Tam sunokusius pomidorus užpilkite karštu, ką tik užvirusiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite kubeliais ir susmulkinkite blenderiu.
Svogūną, česnaką ir saliero stiebus pjaustome kuo smulkiau, morką sutarkuojame smulkia tarka. Į keptuvę pilame kelis šaukštus aliejaus, beriame smulkintą svogūną bei česnaką ir kepame, kol svogūnas suminkštės. Tada į keptuvę dedame morką ir saliero stiebus, pakepiname maišant kelias minutes. Dedame mėsos faršą ir maišant kepame kol nuo faršo atsiradęs skystimas visai išgaruos. Paskaniname druska, maltais pipirais, į keptuvę dedame pomidorų pastą, pakepiname dar kelias minutes ir pilame raudoną sausą vyną. Vėl maišant kepame kol skystis išgaruos, pilame pomidorų tyrę, sumažiname ugnį iki minimumo ir troškiname nuo 1,5 iki 2 valandų (kuo ilgiau troškinasi, tuo skanesnis išeina).
Spageti makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakuotės, dedame į lėkštes, ant viršaus dedame Bolognese padažo, apibarstome tarkuotu Parmezano sūriu ir puošiame šviežiais baziliko lapeliais. Skanaus!