Ingredientai:
250 g spageti makaronų
30 g šviežių baziliko lapelių
Saujelės kedro riešutų
50 ml pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
50 g tarkuoto parmezano sūrio
Druskos, šviežiai maltų pipirų
1 valgomojo šaukšo aliejaus makaronų virimui
Ruošiame Pesto padažą:
Kedro riešutus truputėlį paskrudiname ant sausos keptuvės ir beriame į molinį dubenėlį. Ten pat dedame baziliko lapelius, dalį parmezano sūrio, česnaką, pilame alyvuogių aliejų, paskaniname druska ir pipirais. Dubenėlio turinį ištriname medine mentele, arba (neturintiems laiko) viską dedame į smulkintuvą ir susmulkiname.
Gaminame spageti su Pesto padažu:
Spageti makaronus išverdame sūdytame vandenyje su šaukštu aliejaus, pilame į kiaurasamtį ir leidžiame vandeniui nusibėgti. Tada makaronus perkeliame atgal į puodą ir sumaišome su paruoštu Pesto padažu. Patiekiant makaronus pabarstome tarkuotu parmezano sūriu. Skanaus!