Ingredientai:
300 g tagliatelle makaronų (arba kitų);
80 g sviesto;
1 valgomasis šaukštas miltų;
150 ml grietinėlės;
50 g parmezano arba kito kietojo sūrio (taip pat galima naudoti tepamą sūrelį);
Pagal skonį druskos ir maltų pipirų;
Šviežių baziliko lapelių;
2-3 valgomieji šaukštai konservuotų kukurūzų;
1 šaukštas augalinioo aliejaus.
Gaminame. Makaronai su grietinėlės ir sūrio padažu
Makaronus išverdame dideliame kiekyje pasūdyto vandens, su šaukštu augalinio aliejaus, ir nusunkiame. Apie 100 ml vandens, kuriame virė makaronai, nupilame į puoduką (jei prireiks, juos naudosime padažo atskiedimui).
Sviestą ištirpiname keptuvėje, beriame miltus ir šiek tiek pakepiname. Tada pilame grietinėlę, beriame kietąjį sūrį arba dedame tepamą sūrelį, pagardiname druska, pipirais ir kaitiname kelias minutes.
Į keptuvę su padažu dedame makaronus, konservuotus kukurūzus ir smulkintus baziliko lapelius. Makaronų nuoviro pagalba galime reguliuoti padažo skystumą. Skanaus!