Makaronų apkepui reikės:
Makaronai - 270 g;
Fermentinis sūris - 170 g;
Miltai - 1 valgomasis šaukštas su kaupu;
Pienas - 500 ml;
Sviestas - 50 g;
Švelnaus skonio Dižono garstyčios - 1 arbatinis šaukštelis;
Česnakas - 2-3 skiltelės;
Druska (pagal skonį), malti juodieji pipirai (1/2 a.š.), džiovinti čiobreliai (1/2 a.š.), tarkuotas muskato riešutas (žiupsnelis);
Parmezano ar kitoks sūris užbarstymui - 40-50 g.
Gaminame. Makaronų apkepas su sūriu
1. Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje (virimo laikas nurodytas ant pakuotės). Išvirtus makaronus pilame į koštuvą, kad nusibėgtų vanduo.
2. Gaminame makaronų padažą. Česnaką susmulkiname. Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame smulkintą česnaką, beriame čiobrelius ir pakepiname ant silpnos ugnies apie dvi minutes. Tada į keptuvę beriame miltus, pakepiname maišant dar dvi minutes. Dalimis, vis maišant, pilame pieną, beriame žiupsnelį muskato riešuto ir pipirų, dedame dižono garstyčias ir tarkuotą fermentinį sūrį. Kaitiname maišant kol sūris išsilydys.
3. Virtus makaronus dedame į sviestu išteptą kepimo indą, užpilame padažu ir išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų. Apibarstome parmezano ar kitu, pasirinktu, sūriu.
4. Inadą dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 25-30 minučių. Skanaus!
Daugiau panašių receptų rasite čia: makaronai, makaronų apkepas.