Ingredientai lazanijai:
Lazanijos lakštai - 10-12 vnt.;
Sūris - 250 g.
Bolognese padažui reikės:
Morkos - 100 g;
Saliero stiebai - 80 g;
Pomidorų tyrė - 500 ml;
Raudonėlis - 1/2 arbatinio šaukštelio;
Bazilikas - 1/2 arbatinio šaukštelio;
Augalinis aliejus - 3 valgomieji šaukštai;
Druska, malti juodieji pipirai - pagal skonį;
Bešamelio padažui reikės:
Sviestas - 60 g;
Miltai - 60 g;
Muskato riešutas - 1 žiupsnelis;
Druska - 1/2 arbatinio šaukštelio.
Gaminame. Lazanija su Bolognese ir Bešamelio Padažais
Bolognese padažas
1. Svogūną smulkiname. Morką tarkuojame burokine tarka. Saliero stiebus pjaustome kubeliais.
2. Į didelę keptuvę pilame aliejų, dedame smulkintą svogūną, morkas ir saliero stiebus. Kepiname maišant apie 8 minutes.
3. Į keptuvę dedame jautienos faršą ir maišant kepame, kol visas faršas pakeis spalvą (apkeps). Tada pilame pomidorų tyrę, beriame raudonėlį, baziliką ir pipirus. Išmaišome ir troškiname ant silpnos ugnies apie 2 valandas, periodiškai įpilant po puse stiklinės vandens. Prieš troškinimo pabaigą beriame druską, išmaišome ir dar pakaitiname kelias minutes.
Bešamelio padažas
1. Keptuvėje ištirpiname sviestą, beriame miltus ir kaitiname maišant 3-4 minutes.
2. Intensyviai maišant, dalimis pilame pieną. Stengiamės, kad neliktų gumulėlių. Beriame druską ir žiupsnelį muskato riešuto. Išmaišome ir pakaitiname minutę.
Gaminame lazaniją
1. Sūrį sutarkuojame stambia tarka.
2. Gilios kepimo formos dugną ištepame Bešamelio padažu, ant viršaus dedame lazanijos lakštus (paprastai lakštų neverdu ir nemirkau, jiems užtenka drėgmės nuo padažų). Toliau dedame sluoksnį Bolognese padažo, vėl sluoksnį Bešamelio padažo ir apibarstome tarkuotu sūriu. Toliau vėl dedame lazanijos lakštus ir tt, kol sudėsime visus produktus. Būtinai pasiliekame sūrio lazanijos viršui apigarstyti.
3. Lazaniją kepame 40-50 minučių, 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Skanaus!
Daugiau panašių receptų: lazanija