Kepta antis

Kepta antis

4.1090425531915 1 1 1 1 1 (188 balsai (-ų))

Puikus šventinis keptos anties receptas.. Pirštukus apsilaižysite ;).

Ingredientai:

1 antis;
1,5 valgomojo šaukšto jūros druskos;
2 šaukšteliai šviežiai maltų juodųjų pipirų;
Žiupsnelis maltų kmynų;
3 česnako skiltelės;
1,5 cm imbiero šaknies;
Tarkuotos apelsino žievelės (1-2 apelsinų, priklausomai nuo anties dydžio);
4 valgomieji šaukštai medaus;
4 valgomieji šaukštai sojos padažo;
1 valgomasis šaukštas acto.

Gaminame. Kepta antis

1. Nupjauname anties uodegėlę (galima palikti, tačiau nuo jos gali atsirasti nemalonus kvapas). Antį nuplauname, gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

2. Maltus kmynus, druską ir pipirus pakepiname sausoje keptuvėje, sutriname.

3. Antį įtriname druskos, pipirų ir kmynų mišiniu, apvyniojame folija ir paliekame šaltoje vietoje per naktį.

4. Prieš kepant antį smulkiname česnakus, imbierus, maišome juos su tarkuotomis apelsinų žievelėmis, 2 šaukštais medaus, 2 šaukštais sojų padažo. Ingredientus dedame į puodą, užpilame puse stiklinės vandens ir užviriname.

5. Užsiuvame anties kaklą, supilame karštą marinatą ir užsiuvame pilvą.

6. Antį dedame į kepimo maišą/rankovę ir kepame ~ 1,5 – 2 valandas, priklausomai nuo anties dydžio.

7. Likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos sumaišome likusį sojos padažą, medų, pilame šaukštą acto, pagardiname druska, pipirais. Gautu mišiniu aptepame iš kepimo maišo/rankovės išimtą antį ir šauname į orkaitę dar 10-15 minučių, kol gražiai apskrus.

Kepta antis labai skani patiekta su bruknių uogiene ir raudonu sausu vynu. Skanaus!