Avienos šašlyko receptas.
Ingredientai:
5 kg avienos kumpio;
2 citrinos;
2 pomidorai;
2 svogūnai;
1,5 litro gazuoto mineralinio vandens;
Puse kepaliuko ruginės duonos;
Druska, pipirai.
Gaminame. Avienos šašlykas
1. Mėsą supjaustome tinkamais verti ant iešmo gabalėliais ir dedame į dubenį.
2. Svogūnus pjaustome pusžiedžiais, pomidorus juostelėmis ir dedame į dubenį su mėsa.
3. Duoną pjaustome 2x2 cm kubeliais ir dedame į kitą dubenį.
4. Ant duonos išspaudžiame dviejų citrinų sultis ir supilame mineralinį vandenį.
5. Duonai išmirkus antrojo dubens turinį pilame ant mėsos. Pagal skonį pagardiname druska, pipirais, gerai išmaišome ir pamaigome rankomis.
Taip marinuotą avieną laikome šaltai per naktį. Kepame ant žarijų. Skanaus!