Vištienos šašlykas marinuotas majoneze

Vištienos šašlykas

Ingredientai:

1 kg vištienos filė (galima ir kitos mėsytės);
100 g majonezo;
2 svogūnai;
Citrinos sultys;
3 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus;

Druska, pipirai.

Gaminame. Vištienos šašlykas marinuotas majoneze

1. Vištieną nuplauname, nusausiname, supjaustome tinkamais verti ant iešmo gabalėliais ir dedame į dubenį.

2. Beriame prieskonius, dedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną, pilame aliejų ir ketvirtadalio citrinos sultis. Galiausiai dedame majonezą ir viską gerai išmaišome.

Taip paruoštas vištienos šašlykas paliekamas marinuotis 3-5 valandoms (šaldytuve ar šaltoje patalpoje). Jeigu norite kepti jau už valandos, paruoštą vištienos šašlyką gerai pamaigykite rankomis ir palikite marinuotis kambario temperatūroje.

Vištienos šašlykas kepamas ant žarijų arba grilyje. Bet galite išsikepti ir keptuvėje, tik patarčiau naudoti vandenyje išmirkytus medinius iešmelius, kad mėsytė prie jų nekibtų. Skanaus!

Rekomenduojami video

Paieška